LUJA ry perustettiin yksityisten perhekotien ja lastensuojelulaitosten toiminnan kehittämiseksi

sekä suomalaisen lastensuojelutyön toiminnan koordinoimiseksi.

 

LUJA ry:n tarkoituksena on toimia lastensuojelulaitosten ja perhekotien etujärjestönä, sekä kehittää yhteistyössä eri toimijatahojen kanssa lastensuojelutyötä. Tärkeänä tehtävänä on koota yhteen hajallaan oleva sekalainen perhekotien ja lastensuojelulaitosten kenttä sekä järjestää toimintamme kautta lastensuojelutyöhön uusia välineitä lasten ja nuorten monipuoliseen tukemiseen.

 

Yksin emme onnistu, mutta yhdessä olemme vahvoja.

Lastensuojelulain muutostarpeista infoa kansanedustajille

Luja Ry pesäpalloturnaus 13.7.2019

Rantsilan pesäpallokentällä

Luja ry, tai oikeastaan Ojantakasen Perhekodit Pirkka Siekkisen johdolla järjesti lujalaisille pesäpalloturnauksen Rantsilan pesäpallokentällä lauantaina 13.7.2019.

 

Turnaukseen ilmoittautuivat ainoastaan Ojantakanen ja Siikajoki. Vaikka kutsuja lähetettiin kaikille yhteisöjäsenille, ei osallistujia saatu tapahtumaan enempää. Siitä huolimatta päätimme Pirkan kanssa järjestää keskinäisen ottelun, johon harjoiteltiin puolin ja toisin varsin pontevasti jo pitkin kevättä ja kesää. Paikalla oli kolmisenkymmentä nuorta ja ohjaavaa väkeä kymmenkunta, joista osa myös vahvisti joukkueitaan. Ojantakanen oli järjestänyt tapahtumaan välipalaeväät ja paljon pilponadijuotavaa, kiitos heille siitä! Tosi reilua peliä! Sää oli loistavan puolipilvinen ja lämpöinen, joten peliä oli mukava pelata ja seurata.

 

Ottelu itsessään oli hyvinkin vaiherikas. Kumpikin puoli onnistui hienosti läpilyönneissä, kopeissa, polttoheitoissa ja jopa kunnareissa. Pelaajien asenne oli hyvä ja reilu. Kumpikin puoli kannusti toisiaan ja muisti myös moittia omiaan. Tappeluja eikä isompia riitoja syntynyt. Tapahtuma oli todella hieno. Lopuksi Pirkka lennätti kentällä hienoa droneaan tosi korkealla ja kuvasi joukkueita v-muodostelmassa. Kättelyt ja hei-huudot kuuluivat tietysti virallisen ottelun moodiin.

 

Mietityttämään jäi se, mikseivät muut yhteisöt osallistu tällaisiin tapahtumiin? Nämähän ovat mukavaa yhdessä oloa ja yhteisöjen välistä yhteistyötä, ei vakavaa kilpailuhenkistä hommaa!

Oulun Äimaraution 110 v. juhlaraveissa oli osallisina Ojantakasen perhekoti, Luja ry ja Siikajoennuorisokoti.

Luja ry:n nimikkolähdön ja komean loimen voitti Ditchback Duke, jonka on kasvattanut ja omista  Lamujoen perhekodit Oy ja valmentaa Katri Suominen.

Luja-cup 2017 sählyturnaus Siikajoella. Lue koko juttu klikkaamalla kuvaa.

Videokooste LUJA ry:n 10-vuotisjuhlaseminaarista Oulussa 2014