LUJA CUP 2017

Lauantaina 14.1.2017 klo 10.00 – 15.00 pelattiin eräs parhaista Luja Cup-salibandyturnauksista Siikajoenkylän Komppalinnan liikuntahallissa. Turnauksen järjestäjänä toimi Siikajoen Nuorisokoti, joka on hallinnoinut Lujapokaalia jo parin vuoden ajan. Tosin viime vuonna ei kyseistä turnausta saatu järjestettyä. Turnaukseen saatiin neljä joukkuetta: Lamujoen Perhekodeista Pulkkilasta oli kaksi joukkuetta, Ojantakanen 1 (musta) ja 2 (punainen), Himaharju Kiuruvedeltä (valkoinen) ja Siikajoen Nuorisokoti Siikajoenkylältä (keltainen). Turnauksen tuomarina toimi siikajokinen Jari Ala-aho. Iso kiitos Jarille! Ojantakasen Petri Valoaho toimi turnauksen virallisena mediatiedottajana ja kuvaajana, kiitokset myös Petelle! Nuorisolaisia oli pelaajina ja kannustusjoukkoina viitisenkymmentä, työntekijöitä toistakymmentä.

Turnaus sujui kaiken kaikkiaan mainiosti. Aikataulut ja järjestelyt olivat kohdillaan, tunnelma oli kaikkia kannustava ja porukka selvästi nautti yhdessä olemisesta ja hyvistä peleistä. Pelit itsessään olivat siistejä ja vauhdikkaita, jäähyjä tuomittiin vain pari kappaletta, tapahtumia riitti kentällä, ja ottelut olivat tasaisia huolimatta lopputuloksista. Nuoriso saikin turnauksen jälkeen kovasti kiitosta osallisuudestaan ja käyttäytymisestään. Harvoin olen nähnyt pitkän urani aikana näin hienoa turnausporukkaa! Kiitos vielä kerran kaikille paikalla olleille, niin nuorisolaisille kuin aikuisillekin, unohtamatta tietenkään muita toimitsijoita!

 

Ruokailu järjestettiin Komppalinnan pihapiirissä, Gumeruksen yhtenäiskoulun ruokalassa. Lounaaksi saimme jauhelihasoppaa, leipää ja leikkeleitä. Kahvia ja teetäkin oli tarjolla. Ruokailusta ja sen valmistamisesta vastasi Siikajoen Nuorisokodin emäntä-ohjaaja Tiina Turula. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, kokki sai elää! Hirmuiset kiitokset Täti-Tiinalle!!!

Turnauksen ja Lujapokaalin voitti Ojantakasen ykkönen, Siikajoki oli kakkonen ja Himaharju tuli kolmanneksi. Ojantakasen kakkonen pokkasi neljännen sijan. Kaikki pelaajat palkittiin karkkipusseilla ja joka joukkueesta valittiin MVP-pelaaja, jotka saivat siitä hyvästä myös urheilureput. Pokaali matkasi Pulkkilaan saunotettavaksi ja kiillotettavaksi. Onnittelut Ojikselle! Onnittelut ja kiitokset vielä kertaalleen myös kaikille yhteisöille mukavasta lauantaipäivästä vieraanamme Siikajoella! Tavataan taas uudelleen joissakin merkeissä!

Loppuottelu oli turnauksen kuumin kamppailu. Siinä olivat vastakkain Ojantakasen ykkönen ja Siikajoki. Tuomari Jari Ala-aho sai osakseen hämäävää ja sopivaa mussutusta tuomioista, tuomitsematta jättämisistä ja peliajan manipuloinnista. Käytävillä liikkui myös sitkeä huhu siitä, että Siikajoki olisi syyllistynyt tuomarin lahjontaan. Tosin tuomari ei ollut vielä turnauksen aikana esittänyt minkäänlaista laskuvaatimusta, joten huhu oli varmaankin tuulesta temmattu, vai oliko sittenkään? Tiettyä vilunkipeliä kuitenkin havaittiin turnauksen kuluessa. Kukaan ei vahingossakaan tunnustanut syyllistyneensä mihinkään, mutta siitä ei tässä enempää. Pääasia on, että kiva, kun oli mukavaa.

Ottelutulokset:

 

10:00                 SIIKAJOKI-OJANTAKANEN 2                                                         4 - 3

 

10.30                 OJANTAKANEN 2-OJANTAKANEN 1                                             1 - 6

 

11.00                 HIMAHARJU-SIIKAJOKI                                                                  2 - 9

 

12.30                 SIIKAJOKI-OJANTAKANEN 1                                                          3 - 7

 

13.00                 OJANTAKANEN 2-HIMAHARJU                                                      9 - 11

 

13.30                 HIMAHARJU-OJANTAKANEN 1                                                      4 - 6

 

14.00                 PRONSSIOTTELU: HIMAHARJU-OJANTAKANEN 2                      5 - 4

 

14.30                 LOPPUOTTELU: OJANTAKANEN 1-SIIKAJOKI                              5 - 2